ریمپ پژو پارس xu7، ریمپ پژو پارس ELX، ریمپ پژو پارس LX ، tu5
ریمپ پژو پارس xu7، ریمپ پژو پارس ELX، ریمپ پژو پارس LX ، tu5
معرفی ایسیوهای موتورXU7 و نکات ریمپ آن

پارس های معمولی با پیشرانه معروف ۱٫۸ لیتری ۸ سوپاپه (XU7JP/L3) در مقایسه با سایر خودروهای هم کلاس، به عنوان خودرویی با مصرف سوخت نسبتا بالا شناخته می شدند. مصرف سوخت بالای موتور XU7 پژو همیشه از معضلات مالکین است، مصرف سوخت حدود ۱۳ لیتر در هر صد کیلومتر شهری و ۷ لیتر در صد کیلومتر برون شهری، با متوسط مصرف ترکیبی ۹٫۵ لیتر در هر صد کیلومتر درجهG را در پایین ترین رده ی محدوده مصرف سوختی را برای پژو پارس به ارمغان آورده است.
اما هنوز این موتور طرفداران خاص خود را دارد که معتقدند صدایی جذابتر از TU5 دارد و لوازم آن بیشتر در دسترس است و هزینه قطعات و نگهداری آن پایینتر است و در شهرستانها نیز تعمیرکار آن به وفور پیدا می شود.
۱) ایسیو مگنتی مارلی (سال ۷۹ و۸۰)
۲) ایسو ساژم SL96(سال ۸۰تا ۸۲)
۳) ایسیو ساژم S2000(سال ۸۲ تا ۸۶)
۴) ایسیو زیمنس (سال ۸۶ تا ۹۲)
۵) ایسیو ولئو S2000 (سال ۸۷ تا ۹۲)
۶) ایسیو بوش M 7.4.4 (سال ۸۷ تا ۹۱)
۷) ایسیو زیمنس یورو۴ ( از سال ۹۳)
۸) ایسیو S.SAT یورو۴ (از سال ۹۳)
ردیف ۱ و ۲ با دستگاه دیاگ فابریک کارخانه بطور دستی قابل ریمپ می باشند ، از ردیف ۳ تا ۶ هر کدام به شیوه ای خاص قابل ریمپ شدن می باشند و از آنجا که هیچ کدام از این ایسیوها در ایران کالیبره نشده اند ، ایرادات منحصربفرد خودشان دارند، مانند مصرف سوخت بالا ، کله زدن در حین برداشتن پا از پدال گاز، خفه گاز خوردن یا با خفگی دور گرفتن، بالا بودن دمای روشن شدن فن که بشدت برای سلامت سرسیلندر ضرر دارد، صدای ناک در حین شتابگیری (صدای شق شق مشهور)
اما در ردیف ۷ و ۸ ، ما شاهد یک عملکرد بسیار عجیب از ایرانخودرو هستیم و آن الزام موتور XU7 که تکنولوژی آن متعلق به سال ۱۹۸۵ است به رعایت استاندارد آلایندگی یورو۴! نتیجه این کالیبراسیون غلط، ضعیف شدن بیشتر موتور است که در عین حال باید دود تولید شده را از یک کاتالیست بلندتر عبور دهد تا این استاندارد را پاس کند، بنابراین از نظر مصرف کننده خودرو راه نمی رود ولی مصرف سوخت آن بشدت بیشتر است! از طرف دیگر در ردیف ۸ شاهد ایراداتی عجیب و غریب نظیر گاز خوردن خودرو در ترافیک، خطای سنسور میل سوپاپ، خطای سنسور اکسیژن و غیره نیز هستیم که همه این موارد با ریمپ کاملاً قابل حل می باشد.
موتور XU7/L4 چند ایسیو دارد و ریمپ آن چه تأثیراتی خواهد داشت؟

ایران خودرو در ابتدا سری ELX را پیشرانه ۱٫۸ لیتری ۱۶ سوپاپه سیتروئن زانتیا (XU7JP/L4) به میدان فرستاد که با استقبال مناسبی رو به رو شد. در زمان عرضه این خودرو ، انتقاداتی به آن وارد بود مانند اینکه خرج زانتیا را برای این خودرو باید در نظر گرفت اما این تفکر غلط بود زیرا بیشترین میزان هزینه نگهداری زانتیا به سیستم تعلیق آن مربوط می شود که دراین خودرو استفاده نشده بود و در حقیقت فقط هزینه نگهداری موتور نظیر تسمه تایم، کویل و تسمه دینام آن متفاوت بود در عین حال که دیسک و صفحه زانتیا ۱۸۰۰ هم برای ۴۰۵ استفاده می شد که عملکرد به مراتب بالاتری را از خود نشان می داد. در مدت زمانیکه این خودرو در ایران تولید شده، یدون شک بهترین و قدرتمند ترین موتور از لحاظ راندمان همین موتور بوده و برای ریمپ این خودرو شرکت کسپر تیونینگ برنامه ای را با شرایط ایران کالیبره کرده که مصرف کننده می تواند در عین کسب توان بیشتر، از مضرف سوخت پایینتری برخوردار شود چراکه تنها ایراد این موتور از نظر مالکان، مصرف سوخت بالای آن است درحالیکه با سرسیلندر ۱۶ سوپاپ و منیفولد بهینه باید مصرف پایینتری داشته باشد که در شرکت کسپر تیونینگ بعد از ریمپ مصرف سوخت شما با بنزین معمولی نسبت به سابق تا یک لیتر کاهش خواهد یافت.
موتور XU7/L4 پارس ELX تنها با یک نوع ایسیو بوش MP 7.3 عرضه می گشت.
موتور TU5 چند ایسیو دارد و مزایای ریمپ آن چگونه است؟

پیشرانه TU5JP4 دارای حداکثر توان ۱۰۸ اسب بخار را در دور موتور ۵۶۰۰ دور در دقیقه تولید میکند و حداکثر گشتاور آن در دور موتور ۴۰۰۰ دور در دقیقه به ۱۴۲ نیوتون متر میرسد. شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت این خودرو ۱۳.۲ ثانیه است و حداکثر سرعت آن ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت میباشد. این پیشرانه اولین بار به عنوان قلب تپنده سریع ترین محصول ایران خودرو (پژو ۲۰۶ تیپ ۵) به کشورمان وارد شد اما ایده به کارگیری این پیشرانه شناخته شده ، مدرن و بادوام در سدان های خانوادگی با پلت فرم پژو ۴۰۵، نخستین بار در خودروهای صادراتی ایران خودرو عملی شد.قوانین سخت گیرانه محیط زیستی کشورهای مقصد باعث شدند، پیشرانه قدیمی و نسبتا پرمصرف ۸ سوپاپ XU7JP/L3 در محصولات صادراتی ایران خودرو جای خود را به TU5 دهد.در بازارهای خارجی ، آلایندگی کمتر این پیشرانه، یاری رسان فروش محصولات شدند و در بازار داخلی کم مصرف بودن خودروهای مجهز به TU5 مشتریان را به سمت خود جذب کرده است.البته شاید در رانندگی روزمره، ۱۰ اسب بخار توان بیشتر، چندان به چشمگیر نباشد، چرا که مجموع وزن TU5 به دلیل بهره مندی از بلوک سیلندر چدنی ، نسبت به XU7 با بلوک آلومینیومی بیشتر است. همانطور که می دانید، وزن تاثیر غیر قابل انکاری بر توانایی شتاب گیری دارد و بر اساس اطلاعات مندرج در سایت ایران خودرو، پارس LX با پیشرانه TU5 در حدود ۵۰ کیلوگرم از پارس سال با پیشرانه قدیمی (XU7/L3) سنگین تر است. ایرانخودرو در این خودرو صندلی با پشتی برقی را بصورت استاندارد عرضه می کرد.
معرفی ایسیوهای پژو پارس با موتور TU5
۱) ایسیو بوش ME 7.4.4(از سال ۹۰ تا ۹۵)
۲) ایسیو زیمنس (از ۹۲ )
۳) ایسیو بوش ME 17 (از ۹۶ )
همگی ایسیوهای بوش که در این خودرو عرضه شده اند از پدال برقی برخوردار هستند و همانطور که از معایب دریچه های گاز برقی و تاخیر آنها در گذشته صحبت کرده ایم، در درجه اول در ریمپ، این تاخیر را به کلی برطرف می کنیم، سپس با اصلاح جداول شتاب و گشتاور شتاب خودرو و دورگیری را افزایش می دهیم بطوریکه تاثیر منفی وزن بیشتر اتاق جبران شود و سپس با اصلاح جداول سوخت و اکسیژن در این ایسیو مصرف سوخت خودرو را بهینه می کنیم تا در عین افزایش قدرت، مصرف سوخت کاهش یابد.
لازم به ذکر است که همین فرایند برای خودروهای پارس TU5 با ایسیو زیمنس نیز انجام می گردد اما در این خودروها اگرچه از پدال برقی استفاده نشده است اما به دلیل اجبار خودروساز به رعایت استانداردهای آلایندگی ، شاهد این هستیم که واکنش پدال گاز سیمی کاهش یافته است که با رفع این نقیصه، شاهد دور گیری بهتر این موتور و افزایش توان و گشتاور خواهیم بود.
حال اگر از آن دسته از مشتریانی هستید که کاتالیست خودری خود را حذف کرده-اید، ما قادر خواهیم بود که خطای سنسور اکسیژن دوم را نیز کاملاً بر طرف کنیم.
اگر در خودروی خود از تجهیزات تکمیلی نظیر هدرز یا کیت مکش استفاده می کنید به کارشناسان ما اطلاع دهید تا برنامه خودروی شما را با این تجهیزات منطبق کنند، این موضوع هیچ هزینه¬ای برای شما در بر ندارد.
برای کاهش شتاب صفرتاصد، محدوده رد لاین این موتور را روی ۷۰۰۰ تنظیم می کنیم که در نهایت یک ثانیه در شتاب خودرو بدون هیچ تجهیزاتی تاثیر می گذارد.
درصورتیکه مشتریان محترم بخواهند، می توانیم دمای آب این موتور را کاهش دهیم، این درخواست مشتریان نیز بدون هیچ هزینه اضافه قابل انجام خواهد بود.
موتور XUM چند ایسیو دارد و مزایای ریمپ آن چگونه است؟

موتور XUM ، قادر به تولید ۱۰۵ اسب بخار قدرت در ۵۵۰۰ دور در دقیقه است.
گشتاور این موتور ۱۵۴ نیوتن متر در ۳۷۵۰ دور دقیقه است.و استاندارد یورو ۴ را پاس می کند.
ایرانخودرو آن را با نام پارس ELX با موتور ۲۰۰۰(XUM) به بازار معرفی کرد و مثل همیشه همکاران حاضر در صحنه تلاش کردند تا به دروغ موتور این خودرو را همان موتور ۴۰۵ GLX 2000 دهند و از آن افسانه های موتور فرانسوی بسازند! در حالی که حجم واقعی موتور این خودرو ۱۹۰۵ سیسی است که بر اساس قواعد جهانی به عنوان یک پیشرانه ۱٫۹ لیتری شناخته میشود. با این حال ایرانخودرو این محصول را با عنوان پارس ELX 2000 به مشتریانش معرفی کرد و علاوه بر این قلب جدید، دستی به سر و گوش نمای داخلی خودرو به ویژه داشبورد کشید تا حالوهوای دهه ۹۰ میلادی پدر این خودرو یعنی پژو ۴۰۵ با داشبوردی جدید کمی رنگوبوی تازگی به خود بگیرد و البته قابلیت نصب دو ایربگ نیز فراهم گردد هرچند این داشبورد بدون هیچ کم و کاستی برای پارس LX نیز استفاده می شد. در پارس ELX با موتور جدید XUM روی کاغذ قدرت ۵ اسب بخار کم شده و شتاب حدود ۲ ثانیه افزایش پیدا کرده است و مصرفش نیز ۰٫۵ لیتر افزایش یافته لذا نمیتوان انتظار داشت ELX جدید روند موفقیتهای مدل قدیمی را ادامه بدهد. در واقعیت موتور XUM موتور XU7 بهبود یافته بود که قرار بود برای همیشه جایگزین XU7 شود اما با آغاز تحریم های دور اول و عدم توانایی ایرانخودرو در تامین موتور ۱۸۰۰ ۱۶ سوپاپ پارس ELX، تصمیم برآن گرفته شد تا این موتور بر روی پارس ELX نصب شود. هر چند این موتور نسبت به موتور قدیمی XU7 از مزایای فراوانی برخوردار بود ، اما بعداً ایرانخودرو از ادامه تولید خودروی پارس ELX خودداری کرد و این محصول برای همیشه به عمر خود پایان داد، البته در سالهای آخر تولید این خودرو ، دقیقا تفاوت پارس LX و ELX فقط به موتور نصب شده بر روی آنها محدود می شد.
جالب است بدانید اگرچه در زمان نگارش این مقاله، سه سال است که این مدل تولید نمی شود اما دانستن اطلاعات تکمیلی در مورد این موتور خالی از لطف نیست؛ البته ایرانخودرو مثل همیشه در توصیف محصولاتش اغراق می کند اما نکات فنی ای که برتری این موتور را نسبت به XUM قابل توجه می کند، ازین قرار است: ماشین کاری جدید شاتون و تغییر کامل میللنگ از اصلیترین تغییرات موتور XUM در مقایسه با موتور ۹۸ اسب بخاری XU7 است. در این موتور به منظور کاهش وزن و اهداف مربوط به مصرف سوخت، پیستون کامل طراحی شده و در طراحی رینگهای جدید از شرکت ماهله آلمان بهره گرفته شده است. به منظور دستیابی به الزامات یورو ۴ نیز پروفیل میل بادامک و منیفولدهای هوای خروجی تغییر کرده و به منظور تامین هدفهای آلایندگی کاتالیست از زیر بدنه خارج شده و بعد از منیفولد خروجی قرار گرفته است.
این موتور تنها با ایسیو زیمنس به بازار عرضه گشت و در عین حال به دلیل طراحی بهبود یافته سرسیلندر و منیفولد می توان با یک پکیج ریمپ اصولی، توان بیشتری از آن استخراج کرد و تا ۵ اسب بخار سرچرخ و ۱۳ نیوتن متر گشتاور، آن را ارتقا داد و با رفع مکث بین دنده ها که به دلیل رعایت استاندارد یورو۴ ایجاد شده، خودرویی فرز و پرتوان را به شما تقدیم خواهیم کرد تا بتوانید از تغییرات اصولی موتور، بهترین راندمان را دریافت کنید. در ریمپ این خودرو نیز کاتآف بر روی ۷۰۰۰ قرار می گیرد و با ایجاد تغییراتی در کالیبراسیون ایسیو، مصرف سوخت را تا یک لیتر با بنزین معمولی کاهش خواهیم داد و با اقدامات انجام شده شاهد افزایش تاپ اسپید خودرو نیز خواهید بود.
توجه:
۱) پکیج ریمپ کسپر تیونینگ به گونه ای تنظیم شده که در معاینه فنی و گارانتی خودرو، خللی ایجاد نمی کند.
۲) ریمپ خودرو با برداشتن سرباتری یا فلش ایسیو ازبین نمیرود، تنها با دانلود برنامه پاک می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!